Ultimele stiri (326)

Noutati si evenimente

Interviu cu Gabriel Cotoară, noul antrenor al echipei de fotbal CS Ocna Mureș: „Vreau să jucăm fotbal! Vreau să văd tribuna „Gicu Domșa” plină și oameni care ne aplaudă.”

Scris de

Proaspăt licențiat în antrenorat, cu Licența B UEFA, Gabriel Cotoară este un nume cunoscut în Ocna Mureș și în fotbalul din orașul nostru. Acesta se află la a 3-a experiență ca antrenor la seniori, după ce le-a mai pregătit, cu rezultate bune, pe Fortuna Lunca Mureșului și Olimpia Aiud, iar la începutul carierei sale în acest domeniu, a pregătit, de asemenea cu rezultate foarte bune, secția de juniori A1 de la CS Ocna Mureș. Recunoscut pentru implicare și devotament, dar și pentru metodele noi, „tinere” din acest domeniu, Gabriel Cotoară a acceptat propunerea conducerii Clubului Sportiv Ocna Mureș de a pregăti formația într-o nouă eră a clubului. Gândurile sale au fost exprimate într-un interviu.

 • Gabriel, felicitări și bine ai revenit acasă! Ce ne poți spune despre această nouă aventură a ta în cariera de antrenor?
 • Vă mulțumesc! Am acceptat oferta fără să stau prea mult pe gânduri, pentru că SODA nu se refuză! Am pus niște condiții, care duc la performanță, mi-am creat un staff, și am început să muncim. Nu ne dăm deoparte, însă sunt foarte multe lucruri de pus la punct, iar timpul ne presează, pentru că am început foarte târziu. Să stați să vă gândiți, am acceptat oferta conducerii clubului sportiv pe 23 iulie, iar pe 24 am dat drumul la antrenamente. Am avut numai o săptămână la dispoziție să pregătim jocul de cupă, cu Industria Galda. Din pix totul se face ușor, însă noi ne-am luptat să transferăm jucători, să ajungem la înțelegeri cu cei care au evoluat în Liga a 3-a, și să reușim să aliniem o echipă bună la primul joc oficial. Și cred că ne-am descurcat destul de bine, având în vedere că am dominat în multe momente o echipă puternică din Liga a 3-a, care ne-a învins în prelungiri, diferența fiind făcută la capitolul fizic.
 • Ce așteptări ai de la noul sezon?
 • Vreau să jucăm fotbal! Vreau să văd tribuna „Gicu Domșa” plină și oameni care ne aplaudă. Nu pot să garantez că vom câștiga fiecare meci, însă este clar că vom lupta cu toate puterile pentru a reuși un sezon cât mai bun. Nu mă gândeam că este așa greu să gestionezi activitatea unui club care a retrogradat din Liga a 3-a. Dar este bine că avem deschidere din partea conducerii, și cel mai important, din partea autorităților locale. Fotbalul este iubit la Ocna Mureș, este un ambasador al orașului și noi trebuie să apărăm acest obiectiv și să ridicăm steagul orașului nostru cât mai sus. Nu vreau să garantez promovarea, pentru că este dificil având în vedere că suntem la început de drum, cu multe fețe noi în vestiar, jucători care trebuie să se adapteze la programul nostru, dar cu siguranță ne vom lupta pentru locurile fruntașe. Aș vrea să mai adaug ceva.
 • Te rog!
 • Vreau să spun din capul locului, că tot ceea ce facem acum, la Clubul Sportiv Ocna Mureș, este transparent. Toată activitatea noastră poate fi urmărită. Îi așteptăm pe oameni alături de noi, nu numai la meciuri, pot să vină chiar și la antrenamente. Avem nevoie de susținere și din partea suporterilor, din partea celor care iubesc Soda și fotbalul, de aici din Ocna Mureș, dar și de la cei plecați. Susținere și răbdare. Lucrurile frumoase, dar mai ales puternice nu se pot face peste noapte. Noi lucrăm și la un proiect pentru dezvoltarea fotbalului la nivel de club, începând de la grupele de copii și juniori. Nu mi se pare normal să creștem copii, iar apoi, aceștia să plece la echipe din apropiere. Înțeleg, ai ofertă de la nivel superior, sau mergi la mai bine, da, suntem de acord. Dar nu formăm jucători pentru Vama Seacă sau Inter Unirea. Noi trebuie să creștem acești copii, ca peste câțiva ani să joace pentru Ocna Mureș, acolo unde se va afla echipa. Tocmai de aceea am insistat să avem încă din acest sezon echipă de juniori A1, asta și pentru că regula ne obligă să folosim un jucător năsut în anul 2001 sau mai mic, la liga a 4-a, iar acest fotbaliști trebuie să aibă meciuri în picioare.
 • Cât de sus îți propui să ajungi cu această echipă?
 • Sunt sigur că dacă vom avea liniște și ne vom putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții, pentru că har Domnului – avem condiții – vom ajunge cât mai sus! Vom omogeniza lotul, ne vom cunoaște mai bine, jucătorii se vor adapta ideilor mele și ale colegilor mei, și apoi vom începe să creștem. Eu am o deviză – atâta timp cât tu, în calitate de jucător, participi alături de colegi la antrenament sau joc, să te dedici total! Petrecem două-trei ore împreună – suntem o familie! Apoi ne vedem fiecare de viețile noastre, după ce ieșim de pe poarta stadionului, pentru că fiecare are probleme sau program acasă. Dacă toate aceste lucruri pe care le-am enumerat se vor împleti, atunci vom ajunge cât mai sus! Îmi doresc performanță la Ocna!
 • Ce așteptări ai de la startul de campionat?
 • Aștept să ieșim odată din incertitudinea asta! Ba o echipă se retrage, ba revine… Sper să continuăm pe actualul țintar, pentru că ne-am pregătit pentru startul sezonului, nu vrem amânare. Ne așteaptă un meci foarte dificil în prima etapă, la fel ca toate începuturile, în deplasare la Nicolae Linca Cergău. Întâlnim un adversar puternic pe teren propriu, care a făcut și câteva mutări la nivelul lotului și care pot să producă surpize, însă noi trebuie să ne vedem doar de jocul nostru, să nu ne intereseze terenul, sau alte aspecte, iar daca vom face asta, vom veni cu 3 puncte acasă!
 • Mulțumesc și multă baftă!

Gabriel Cotoară, noul antrenor la Soda Ocna Mureș! Îl are alături pe Tudor Stan

Scris de

După numai un sezon petrecut în eșalonul terț, CS Ocna Mureș a retrogradat în Liga a IV-a. Retrogradarea atrage după sine modificări la nivelul băncii tehnice mai ales că Mihai Manea, Petre Clep și George Țălnar nu au mai dorit să continue colaborarea cu CS Ocna Mureș trecând la Unirea Alba Iulia.

Conducerea clubului sportiv ocnamureșan a anunțat încă de acum câteve zile că se află în discuții pentru ocuparea posturilor rămase libere și astăzi e oficial: Gabriel Cotoară este noul antrenor al CS Ocna Mureș. Gabriel Cotoară tocmai și-a luat Licența B-UEFA de antrenor.

Gabriel Cotoară, fost component al echipei de fotbal Soda Ocna Mureș a antrenat în trecut echipe ca Fortuna Lunca Mureșului apoi CS olimpia Aiud.

Mă bucur că m-am întors acasă! Am un singur obiectiv, acela de a promova la adevărata valoare fotbalul ]n acest oraș, cu tradiție în “sportul rege”. Sunt foarte ambițios și pregătit să dovedesc toate cunoștințele pe care le-am dobândit! Nu o să fie ușor, însă sunt dispus să muncesc la maximum pentru a avea rezultate!” a declarat Gabi pentru Ocna Mureș Online.

Mai mult, Gabriel Cotoară îl va avea secund pe Tudor Stan care mulți îl știu ca cel care a reînviat fotbalul în Războieni, un bun jurnalist (a câștigat un concurs de comentator sportiv la EUROSPORT) bun organizator al evenimentelor sportive dar care are experiență și în conducerea unei echipe de fotbal, fiind posesorul unei licențe C-UEFA.

Le urăm succes pe această cale celor doi și suntem alături de ei! Hai Soda Dragă!

 

Final de campionat pentru tinerii fotbaliști ai Clubului Sportiv Ocna Mureș

Scris de

Campionatul de fotbal 2018-2019 la final. Un campionat în care juniorii SODA au câștigat locuri fruntașe, performanță răsplătită zilele acestea, cum se vede din poza de mai sus cu câte o pizza și un suc așa ca de final de campionat. Primii serviți au fost juniorii lui Marin Divricean și Juniorii E antrenați de Sorin Herțeg.

Campionatul 2018-2019 a însemnat 5 grupe de juniori cu vârste cuprinse între 17-4 ani, peste 100 de copii, foarte multe meciuri și turnee. Iată și rezultatele:

 • Juniori A1 antrenați de Sanislav Sebastian: locul IV în seria 2 în play-out,
 • Juniorii C antrenați de Marin Divricean: loc III,
 • Juniorii D antrenați de Marius Maxim: loc III în play-out,
 • Juniorii E antrenați de Sorin Herțeg: loc II în play-out,
 • Juniorii F antrenați de Maier Lucian și Norbert Șuba care au obținut locul III la Turneul de fotbal Cupa CTC Store și locul 6 la turneu. Aceștia vor fi înscriți anul viitor oficial în club.

Am încercat să asigurăm tot necesarul tinerilor fotbaliști pentru că ei reprezintă viitorul în fotbalul ocnamureșan. Mulțumim pe această cale Primăriei și Consiliului Local Ocna Mureș pentru tot suportul acordat în acest campionat: transport, echipamente, logistică și multe altele dar și părinților și suporterii care au fost alături de tineri. Zilele acestea grupele de juniori vor încheia campionatul așa cum se face deja în ultimii ani la clubul nostru, cu o pizza și un suc ca răsplată pentru bunele rezultate. Primii serviți au fost juniorii lui Marin Divricean și Juniorii E antrenați de Sorin Herțeg. Azi, vineri, urmează grupa D și luni juniorii F.” a declarat pentru ocnamuresonline.ro Paul Ioan, președinte CS Ocna Mureș.

Juniori A1 antrenați de Sanislav Sebastian

Juniorii C antrenați de Marin Divricean

 

Juniorii D antrenați de Marius Maxim

 

Juniorii E antrenați de Sorin Herțeg

Juniorii F antrenați de Maier Lucian și Norbert Șuba

CS Hunedoara – CS Ocna Mureș 0-2 (0-0)

Scris de

Prima victorie externă a ocnamureșenilor vine după ce, în etapa trecută echipa lui Mihai Manea a spart gheața și a câștigat întâia oară în acest sezon. CS Ocna Mureș a strâns 8 puncte, egalând CSM Lugoj în clasament.

Pe o ploaie torențială, în repriza a doua, Borșoi a deschis scorul (min 47) după un corner de pe stânga, împingând balonul în poartă, din apropiere iar în minutul 75 Coltor majorează avantajul, cu o lovitură de cap.

CS Ocna Mureș: Angeru – F. Morar, Borșoi, Guț, Cl. Marcu, Goguța, Cimpoieșu, Bedelean, S. Culda (40, T. Cristea), Coltor, Val. Drăgan; rezerve Decean, Kiss, A. Gherman, P. Man, S. Șimandi, Vaidasigan. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar, Petre Clep.

Dan Henegar (ziarulunirea.ro)

CS Ocna Mureș, prima victorie după 22 de etape

Scris de

CS Ocna Mureș a întâlnit în etapa intermediară pe CSM Lugoj, într-o partidă ce a opus ultimele două clasate ale Seriei a 4-a, impunându-se cu scorul de 1-0 (1-0), rezultat ce înseamnă prima victorie a sezonului pentru formația lui Mihai Manea, ce a spart astfel gheața.

Amfitrionii au deschis scorul prin Cimpoieșu (7) – la prima reușită în eșalonul terț, și au terminat confruntarea în inferioritate numerică, fiind eliminat L. Dan (77).

*Mihai Manea: “Victorie importantă, am depășit un prag psihologic”

Este o victorie muncită și în același timp importantă. Este bine că am depășit acest prag psihologic. Am avut dorință, puteam câștiga mai ușor, însă am ratat câteva situații favorabile. Este primul meci din acest campionat în care nu am primit gol, și aceasta contează. Acest succes contează în plan moral și poate ușor, ușor vom începe să câștigăm și alte partide“, a spus Mihi Manea.

Din minutul 77, ocnamureșenii evoluează în inferioritate numerică, fiind eliminat L. Dan, pentru cumul de avertismente, primul încasat în minutul 36! În minutul 90+2, Coltor, în poziție bună, singur cu portarul, nu lovește balonul.

Echipe

CS Ocna Mureș: Angeru – F. Morar, L. Dan, Guț, Cl. Marcu – Goguța, Cimpoieșu (65, Bedelean) – S. Culda (79, P. Man), Hidișan (81, T. Cristea), Coltor – Val. Drăgan (84, A. Gherman); rezerve  Decean – T. Cristea, Kiss, A. Gherman, P. Man, S. Șimandi. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar, Petre Clep.

 

Sursa: ziarulunirea.ro

CS Ocna Mureș – ACS Dumbrăvița 2-3 (2-0)

Scris de

SODA a pierdut cu 2-3 (2-0) cu ACS Dumbrăvița. Echipa lui Mihai Manea a condus cu 2-0 în prima repriză, iar din a doua repriză golurile adversarilor au început să curgă.

CS Ocna Mureș: Angeru – T. Cristea (79, A. Gherman), Goguța, Guț, Cl. Marcu – P. Man (87, F. Morar), Bedelean – S. Șimandi (67, L. Dan), S. Culda, Coltor  – Val. Drăgan; rezerve Decean, Cimpoieșu, Kiss, Borșoi. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar, Petre Clep.

La centru a oficiat Elena Demetrescu (Rm. Vâlcea), care nu l-a eliminat pe Jinga, intrat în teren în actul secund, deși i-a arătat două avertismente, la scorul de 2-2!!! “Am vizionat după joc faza, filmarea, și așa a fost, jucătorul cu numărul 25 de la adversari a primit două cartonașe galbene în câteva minute, fără a fi eliminat! Degeaba i-am spus doamnei de la centru, nu a ținut cont de protestele noastre. Ne-a dat dreptate și observatorul, dar nu ne încălzește cu nimic că va fi suspendată. Dreptatea a fost de partea noastră, lucru recunoscut de Florin Macavei, delegatul oaspeților” , a comentat George Țălnar, secundul ocnamureșenilor pentru ziarul Unirea.

Nu aveam voie să pierdem acest meci pe care l-am avut în mână. Am fost învinși din pricina noastră, Din păcate greșim în continuare, nu ne-am achitat în a doua repriză de sarcini deși am discutat acest aspect la pauză. Nu e normal să nu luăm puncte, în condițiile în care înscriem minimum două goluri în fiecare joc. Sunt conștient că am greșit în momentul când am apostrofat arbitra. Ne cerem scuze față de suporteri, pentru că nu am reușit să învingem, dar mergem înainte și sunt convins că va veni și victoria”, a declarat pentru ziarul Unirea Mihai Manea. De altfel Mihai Manea a fost trimis în tribune din pricina protestelor la adresa arbitrajului.

Meci amical CS Vulcan - CS Ocna Mureș 0 - 14

Scris de

CS Ocna Mureş a jucat duminică ultima din cele trei partide amicale prevăzute în cantonamentul de la Codlea. Meciul împotriva celor de la CS Vulcan (Liga a V-a) a fost câștigat de ocnamureșeni la o diferenţă categorică, scor final CS Vulcan – CS Ocna Mureș 0-14.

Au marcat: Vali Drăgan – 4 goluri, Coltor – 3, Cristea, Filip Morar, Kiss şi Culda.

Soda Ocna Mureş (antrenori Mihai Manea, George Ţălnar şi Petru Clep): Angeru – Borșoi, L. Dan, Cl. Marcu, Cimpoeşu, P. Man, Goguţa, Culda, Hidișan, P. Muntean, V. Drăgan (Decean, Guț, Kiss, Gherman, Bedelean, Coltor, F. Morar, Șandor, S. Simandi și Cristea)

Abonează-te la acest feed RSS

Log in

create an account