Oficial! CS „Soda” Ocna Mureș va evolua în Liga a 3-a, din sezonul următor!

Scris de  , Publicat în Ultimele stiri
  • Citit 918 ori

 

După participarea la miniturneul barajului de promovare în Liga a 3-a, unde am obținut o victorie și am suferit un eșec, a venit și vestea oficială cum că, din sezonul următor, vom evolua în Liga a 3-a! Iată cum a decurs acest an, până să ajungem aici:

 

Pe 23 iulie, a fost numită noua conducere a băncii tehnice, în frunte cu Gabriel Cotoară (fost jucător la Soda), Romeo Arinar (fost jucător la Soda) și Tudor Stan (fost președinte al echipei de la Războieni, devenită satelit al clubului ocnamureșean). Acest lucru a fost posibil, la insistențele președintelui Ioan Paul, care a dorit să pornească un nou proiect fotbalistic, după retrogradarea din Liga a 3-a, și care a dorit să dea credit unui staff tânăr, dornic de performanță.

 

Lucrurile s-au mișcat extrem de rapid, și într-o direcție bună, s-au purtat negocieri cu foștii jucători și s-a reușit crearea unui lot valid pentru meciul de cupă cu Industria Galda, rezultatul de egalitate dând speranțe mari în tabăra noastră, pentru sezonul care avea să înceapă.

 

Nimeni nu credita o echipă proaspăt retrogradată din Liga a 3-a și nou-formată, cu șanse de a se bate la promovare. Dar, acolo în vestiarul de pe Stadionul Soda, lucrurile înceapeau să se împletească, bagheta antrenorilor a început să funcționeze, iar caracterele jucătorilor s-au potrivit excelent, precum într-un joc de puzzle, ceea ce a condus la omogenizarea rapidă a lotului, care a coincis cu rezultatele foarte bune.

 

CS Ocna Mureș a luat fiecare meci în parte, iar fiecare victorie a ridicat moralul jucătorilor, care își doreau tot mai mult de la fiecare partidă. O victorie, două, trei... iar „gașca nebună” a lui Gabi Cotoară și a orașului Ocna Mureș a devenit lider al campionatului și a încheiat turul cu 12 victorii și două rezultate de egalitate, 38 de puncte și cel mai bun golaveraj.

 

La fel au stat ostilitățile și în primele două etape ale returului, iar cu două victorii s-a ajuns la cota 14, moment în care a fost stopat campionatul din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Mai mult de atât, trebuie să recunoaștem, am avut parte și de puțin noroc, având în vedere că formațiile care ne erau contracandidate la promovare, s-au încurcat în mai multe meciuri, și chiar am reușit să le stopăm noi în marșul spre câștigarea Ligii a 4-a (vezi victoriile de acasă cu Voința Stremț, Performanța Ighiu, egalul cu CS Universitatea, victoria din deplasare cu Spicul Daia Română).

 

În cele din urmă, la mijlocul lunii iunie s-a luat decizia din partea Biroului Executiv al AJF Alba, ca toate competițiile să fie înghețate, motiv pentru care am fost declarați CAMPIONII Ligii a 4-a, sezonul 2019-2020.

 

Totodată, s-a decis ca pentru promovarea în liga a 3-a, să nu mai fie organizate barajale tradiționale, între două echipe, cu meci tur-retur, ci s-a luat hotărârea ca toate campioanele să fie împerecheate în mini-turnee de câte 3 echipe, împărțite pe regiuni!

 

A urmat o pregătire destul de bună, începută în 25 iunie, cu gândul la acest baraj. Eram cu toții conștiență că nu te întâlnești de foarte multe ori în carieră cu astfel de performanțe și ne doream să punem punct acestui sezon cu o promovare în Liga a 3-a.

 

Înaitne de baraj, am susținut două meciuri amicale , cu două echipe puternice – Unirea Ungheni (care a promovat la pas în Liga a 3-a, pe care o și FELICITĂM) și Industria Galda, una dintre cele mai vechi echipe de Liga a 3-a, în care am obținut două remize care ne-au dat încredere pentru baraj.

 

Ne-am făcut și temele pentru aceste meciuri, am studiat Corona Brașov, am asistat la scorul astronomic 16-0 din prima manșă a barajului cu Viitorul Gherogheni, și am crezut că ne putem lua la luptă cu o formație extrem de puternică, ce are în lot fotbaliști care nu numai că au sute de meciuri în Liga 1, dar și jucători care au auzit imnul Champions League sau Europa League.

 

A venit meciul cu Corona Brașov, am intrat încrezători pe teren, însă nu am reușit să facem față campioanei rașovene, care ne-a răpus cu 0-5. Moralul echipei a fost la pământ, însă antrenorii au reușit să îi capaciteze și să îi mobilizeze pe băieți, pentru duelul cu Viitorul Gheorgheni, pe care l-au tranșat categoric, cu un 9-1!

 

Acum, a venit și confirmarea oficială că vom evolua în Liga a 3-a, iar strategia pentru următorul sezon a fost deja demarată, dorindu-ne să facem o figură frumoasă și să menținem echipa în al 3-lea eșalon, acolo unde îi este locul!

 

Toate aceste lucruri nu erau posibile fără implicarea mai multor factori, Și începem aici spre ai mulțumi domnului primar al orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, care ne-a fost alaături, atât în momentele grele, cât și la victorii. De asemenea, Consiliul Local Ocna Mureș și-a dat girul pentru performanța di nactualul sezon, iar toti factorii locali au asigurat liniștea echipei.

 

Totodată, conducerea Clubului Sportiv Ocna Mureș a făcut lucrurile imposibile să devină palpabile, în frunte cu președintele secției fotbal, domnul Ioan Paul, directorul sportiv Alexandru Vigh și directorul Stelian Grozav.

 

Și nu în ultimul rând, un aport considerabil la această performanță, l-ați avut VOI – suporterii echipei, care ne-ați încurajat în toate momentele și v-am simțit alături de noi! Aplauzele voastre ne-au făcut mai puternici, iar promovarea în Liga a 3-a v-o dedicăm și vouă! Este și a voastră!

 

Bineînțeles, acest pas nu putea fi făcut, fără aportul jucătorilor, care au strâns din dinți la durere, s-au încurajat între ei și au dat totul pentru alb-albastru! Pe această cale – mulțumim: Adi Roman, Vlad Ignat, Dani Vaidasigan, Zoli Borșoi, Szili Csegoldi, Cătălin Uță, Victor Mureșan, Alex Kiraly, Bogdan Nemeș, Tudor Cristea, Bogdan Cristea, Paul man, Sergiu Moise, Paul Hoca, Alex Hada, Flaviu Chișu, Huni Kiss, Darius Șumblea, Adi Pintea, Bogdan Ștef, Claudiu Marcu. Mulțumirile se îndreaptă și către jucătorii din tur care au plecat în iarnă, dar care au pus umărul la rezultatele bune – Adi Spinean, Raul Bedelean, Cornel Boboia, Darius Decean.

 

Vă mulțumim tuturor! Începem strategia pentru Liga a 3-a, însă vă vom ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă! HAI SODA DRAGĂ!

 

 

 

 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Log in

create an account